Egy applikáció segíti az albérlet-keresőket

Átláthatatlanok az albérlet-hirdetések, magyar applikáció segíthet az árak összehasonlításában.

Egyre átláthatatlanabbak a magyarországi albérletpiac hirdetései, egy ingatlant akár 15-20 hirdetésben is kínálhatnak, több tízezer forintos különbséggel – közölte az árminimum.hu, hirdetés összehasonlító portál szerdán az MTI-vel.

Az árminimum szerint ugyanazt az ingatlant a legdrágább ajánlat átlagosan havi 37 ezer forinttal drágábban hirdeti, mint a legolcsóbb. A havi 234 ezer forintos átlagárral számolva ez 16 százalékos különbséget jelent – tették hozzá.

Magyarországon egy adott napon piacon lévő 45-50 ezer albérleti hirdetés valójában csak 15-17 ezer bérleményt takar, és továbbra is igaz, hogy az albérletek döntő többségét csak a tulajdonos hirdeti.

Miközben az árak emelkedése nem állt meg, a jó albérleteket sokszor megtekintés nélkül is lefoglalják a vevők. A közleményben Faragó Péter, a Reálmonitor Kft. – a program fejlesztőjének – ügyvezetője kifejtette, tavaly országosan 10 százalékkal drágultak a kiadó ingatlanok, és csupán a fővárosi albérletek drágulása mérséklődött kissé, 5 százalék körüli mértékben. A vidéki városokban ugyanakkor a 15 százalékot is meghaladhatja a drágulás mértéke, ha a településen ipari beruházások indulnak – írták.

A közlemény szerint az árminimum.hu oldal egy új magyar fejlesztés alkalmazásával rendezi az azonos ingatlanhoz tartozó hirdetéseket, ezzel kiszűrhetőek a legkedvezőbb hirdetéseket.

http://somogy.megyeihirek.info/2018/08/21/kozlekedes-zamardi-balatonvilagos/

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .