Szigorítás a Hartyán-játszótér rongálásai miatt

Két hete sajnálattal tapasztaltuk, hogy a Hartyán-játszótér frissen felújított kerítését újra jelentősen megrongálták ismeretlen vandálok.

Több helyen kidöntötték a kerítés oszlopait, és letaposták elemeit. Az okozott kár olyan mértékű, hogy ezen a szakaszon újra cserélni kell a játszótér teljes kerítését. Ezért a hasonló esetek elkerülése érdekében értesítettük az önkormányzat Rendészeti Osztályát, akik a jelzett területet gyakrabban fogják ellenőrizni. Egyúttal a játszótér kerítésének megrongálásával kapcsolatban, ismeretlen tettes ellen megtesszük a feljelentést a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányságán.

A Hartyán-játszótér az Európai Unió által finanszírozott Zsókavár projekt III. ütemében 2013-2014. évi kivitelezéssel került kialakításra. A játszótér öntött gumiburkolata és kerítése oly mértékben megsérült az átadás óta eltelt időben, hogy azt az Önkormányzat saját forrásból 3 és fél millió forintból 2018. évben felújíttatta.

 

A felújítási munkák 2018. augusztus végére el is készültek. A felújítást követően a játszótér kapuit ismételten „rendszeresen” kiszakították a tartóoszlopokból.

2018. november elején sajnálattal tapasztaltuk, hogy a játszótér kerítését jelentősen megrongálták. Több helyen ki vannak döntve a kerítés oszlopai és elemei le vannak taposva. Az okozott kár olyan mértékű, hogy ezen a szakaszon újra cserélni kell a játszótér teljes kerítését.

A hasonló esetek elkerülése érdekében értesítettük az önkormányzat Rendészeti Osztályát, akik a jelzett területet gyakrabban fogják ellenőrizni. A környéken térfigyelő kamerarendszer működik, a gyakoribb távfelügyeleti ellenőrzés segítségünkre lehet. A területen lévő térfigyelő kamerák monitorrendszerét 0-24 órás üzemidőben a Rendészeti Osztály munkatársai folyamatosan figyelni fogják.

Ezúton kérjük a környéken élő lakosok segítségét is a probléma mielőbbi felszámolása érdekében. Ha azt tapasztalják, hogy a játszótér környékén vagy a kerület más területein ismeretlenek károkozási szándékkal tartózkodnak, és ebből adódóan gyerekeket veszélyeztetnek, értesítsék az Önkormányzat Rendészeti Osztályát.

A Rendészeti Osztály a hét minden munkanapján ügyfélfogadást tart a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1153 Budapest Bocskai u. 1-3.) és a +36 1 305 3230, +36 80 203 8040 telefonszámon, ahol munkatársuk fogadja a bejelentéseket és felvilágosítást nyújt a közterület felügyelői intézkedésekről. Ügyeleti telefonszámuk ügyfélfogadási időn kívül a +36 1 305 3147.

Fottás: Önkormányzat

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .