Nem lesz nyári szünet a kerületi bölcsődékben és óvodákban

A tervezhetőség, a vészhelyzet utáni időszakra való készülés jegyében hozott döntést a polgármester.

Jelenleg, Cserdiné Németh Angéla polgármester 2020. március 18-ai döntése értelmében a veszélyhelyzet alatt zárva vannak a XV. kerületi önkormányzat által fenntartott óvodák és bölcsődék. Csak ügyeletet biztosítanak, határozatlan ideig, a döntés visszavonásáig.

A polgármester most arról döntött, hogy a veszélyhelyzet feloldása – ennek időpontja jelenleg nem ismert – után az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék kinyitnak, és teljes kapacitással fognak működni. Ennek következtében – ellentétben a megszokottal – a XV. kerületi óvodákban és bölcsődékben nem lesz nyári zárva tartás.

Ez azért fontos, mert a dolgozó szülőknek idén hatalmas terhet jelentene a bölcsődék és óvodák nyári zárása. Ugyanis a koronavírus miatt a legtöbb kisgyermekes szülő az éves szabadsága terhére oldja meg gyermekének napközbeni felügyeletét. Abban mindenki reménykedik, hogy a veszélyhelyzet a nyáron véget ér, így az akkor újra munkába álló szülők megnyugtatására, valamint a jobb tervezhetőség kedvéért nem tartanak idén nyári szünetet az intézmények. Vagyis mindenki, aki már az éves szabadságának nagy részét vagy teljes egészét kivette, könnyebben állhat vissza a munkába.

Forrás: Önkormányzat

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .