Így működött a fideszes kifizetőhely a XV. kerületben

Az önkormányzat átláthatósági biztosa beszámolt tevékenységéről, ami során súlyos szabálytalanságokra bukkant a 2010-14-es fideszes vezetés idejéből.

„Egy évvel ezelőtt, amikor a Mindenki a Tizenötödikért szövetség megnyerte az önkormányzati választásokat, az LMP egyik feltétele a közös munkához az volt, hogy létrehozzuk az átláthatósági biztos intézményét – mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Szilvágyi László a XV. kerület 2. számú választókörzetének önkormányzati képviselője. A kérést tett követte, a választások után nagyon gyorsan létrehozta a testület az új posztot. – Akkor még nem tudtuk, hogy az öt ellenzéki Fideszes képviselő miért tartózkodott a szavazásnál. Miért volt nekik probléma, hogy az átláthatósági biztos intézményét létrehozzuk.”

mondta  Pósa András, aki az önkormányzat megválasztott átláthatósági megbízottja. Pósa András féléves periódusokban számol be munkájáról. A hamarosan részletesen is megjelenő éves beszámoló tartalmazza az önkormányzat és gazdasági társaságai honlapjainak felülvizsgálatát, valamint a RUP-15 Kft. 2010-2014. év közötti tevékenységét.

A RUP-15 Kft. esetében minden olyan dokumentum átvizsgálásra került, amely az akkori fideszes vezetésű önkormányzat kifizetéseihez kapcsolódott. Számos hiányosságot tárt fel Pósa András. A részletes, 90 oldalas beszámoló tartalmazza ezek alátámasztásául is szolgáló dokumentumait is.

Hiányzó teljesítésigazolások, hiányzó szerződések, hiányzó árajánlatok sora jellemzi – az azóta éppen a botrányos működése miatt már megszűntetett – RUP-15 időszakát. Megannyi törvénytelenségre világított rá a biztos, melyekről később az önkormányzat oldalán részletesen is beszámolunk.

A teljes cikket elolvashatja az önkormányzat hivatalos portáján

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .