Füstérzékelő

Újabb füstérzékelők a kerületnek

Füstérzékelőket és szén-monoxid-érzékelőket juttatott el valamennyi katasztrófavédelmi igazgatósághoz az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A BM-OKF Országos Tűzmegelőzési Bizottsága jóvoltából a fővárosban kettőszázötven darab érzékelőt vehetnek át a családok.

A katasztrófavédelem célja az, hogy erősítse az emberekben annak fontosságát, hogy aktívan részt vegyenek saját biztonságuk megteremtésében.

Béres Ferenc, a IV. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka újabb tíz XV. kerületi család számára adott át füst- és szén-monoxid-érzékelő berendezéseket a IV. kerületi parancsnokságon. A berendezések kiosztását a XV. Kerületi Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály koordinálja, a jelző készülékeket a főosztály vezetője dr. Zsidai Kinga vette át.  

Az érzékelőket a területi tűzmegelőzési bizottságokon, valamint az önkormányzat szociális és családsegítő szolgálatain keresztül kapják meg az érintettek. Az érzékelők elosztásánál a szociális helyzetet, a veszélyeztetettséget és a családtagok számát vették figyelembe a szakemberek. 

A kampány legfontosabb célkitűzése a tűzmegelőzés, valamint a szén-monoxid-mérgezések megelőzése. Ennek érdekében nemcsak figyelemfelhívó kampányokat, előadássorozatokat és képzéseket szervez a bizottság, hanem lehetőségeihez mérten eszközöket is biztosít a családoknak ahhoz, hogy erősíthessék otthonuk biztonságát. 

A testület jóvoltából már évek óta hagyomány, hogy a területi bizottságok kapcsolatba lépnek rászoruló családokkal, és kézzelfogható, konkrét segítséget, azaz eszközöket, füst- vagy szén-monoxid-érzékelőket adnak át nekik – írta honlapján a Fővárosi Katasztrófavédelem

További hírek

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .