Egy per kimenetele

Az elmúlt években sok valótlan állítást tett közzé jegyzői munkámról és személyemről László Tamás, volt országgyűlési képviselő. Több kerületi választópolgár választ várt tőlem a hamis állításokra, de én úgy gondolom, hogy köztisztviselőként nem kell politikusokkal vitába szállnom.

Ugyanakkor nem kell eltűrnöm sem az igaztalan vádakat, ezért bepereltem László Tamást. Az elmúlt héten ítéletet hirdetett a bíróság és kimondta, hogy László Tamás megsértette a jó hírnévhez való jogomat. Valótlanul állította, hogy rendre kiderült szakmai alkalmatlanságom. Valótlanul állította, hogy törvényességi észrevételeimmel jelentős kerület és intézményfejlesztéseket akadályoztam meg… és még több hamis állítást. 30 napon belül közzé kell tennie az ítélet jogsértést megállapító részét, 600 ezer forint sérelemdíjat, 200 ezer forint ügyvédi munkadíjat és 48 ezer forint perköltséget kell megfizetnie.

Köztisztviselőként továbbra is távol fogom tartani magam a politikai vitáktól.

 

Dr. Lamperth Mónika
jegyző

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .