Biztosan nem lesz elbocsátás, sem létszámleépítés a cégeknél

Forrás

Nem lesz leépítés és mindenki megkapja a fizetését, olvasható az önkormányzat honlapján.

A kerületi intézmények tájékoztatása után az önkormányzati cégek munkavállalói előtt is állományértekezleteken beszélt Németh Angéla a XV. kerületben kialakult helyzetről. Mint ismert, a képviselő-testület egyelőre háromszori nekifutásra sem fogadta el az önkormányzat 2019-es költségvetését, ezért fontos volt elmondani, hogy nincs veszélyben a városrész működése és a dolgozók megélhetése is biztosított.

A kerület első embere a RÉPSZOLG, a PALOTA-HOLDING, a PALOTA-15 és a CSAPI-15 dolgozóinak is elmondta, hogy elfogadott 2019-es büdzsé hiányában az átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet alapján finanszírozzák a kötelezően ellátandó feladatokat. Mindenhol biztosított a megszokott működés, drámai változásokra nem kell számítani.

  • biztosan nem lesz elbocsátás, sem létszámleépítés a cégeknél;
  • az önkormányzat mindent megtesz, hogy mindenki továbbra is rendben és időben megkapja a fizetését;
  • a törvényileg előírt emeléseket (minimálbér, garantált bérminimum) mindenhol végrehajtották, ezek egész évre biztosítottak;
  • az önkormányzat minden feltételt biztosít ahhoz, hogy az érintett cégek a 2018-as szinten elvégezhessék kötelező feladataikat.

 

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .