Kijárási tilalom egy kerületi idősotthonban

Sajnos a Gondozó Házunk egyik munkatársánál a COVID-19 teszt eredménye tegnap (2020. április 18.) pozitív lett, jelentette be Facebook oldalán a kerület polgármestere.

Ezért az Erdőkerülő úti Nyugdíjasház teljes területére, előreláthatólag 2020. április 19. napjától – 2020. május 2. napjáig újból teljes kijárási és látogatási tilalmat rendelek el. (Március 18-tól április 1-jéig már élt ilyen tilalom, amelyben könnyítést jelentett a tegnapig élő 9 és 12 órai közötti vásárlási lehetőség, ami most ismételten megszűnik. Hosszútávú távozás esetén eddig is csak 2 negatív teszt után lehetett visszatérni.)

Tájékoztatok mindenkit – hozzátartozókat és a kerület lakosságát -, hogy azonnal megkezdjük a ház lakóinak és dolgozóinak COVID-19 szűrését, tesztelését!

A jogszabályok értelmében a 70 év feletti idősek ellátása továbbra is az Önkormányzat feladata! Így ezen idő alatt a bentlakóknak, továbbra is biztosítjuk heti 1 alkalommal a bevásárlást (10 ezer forint összegig és 7 kilogramm súlyhatárig), amely jelenti az alapvető élelmiszerek, tisztálkodási szerek beszerzését, továbbá kiváltjuk a gyógyszereket és feladjuk a postai csekkeket is.

A bevásárláshoz csak annyit kérünk, hogy az otthon lakói listát készítsenek névvel, szobaszámmal, telefonszámmal ellátva, amelyet a pénzzel együtt helyezzenek el egy általunk biztosított borítékban.

Nagyon hiszek abban, hogy ezzel a gyors és azonnali cselekvéssel megelőzzük a nagyobb bajt. Ezért van szükség ezekre a szigorú intézkedésekre.

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .