Lomtalanítás. Mikor?

Idén várhatóan május első felében kerül sor lomtalanításra kerületünkben.

2022-ben is a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divíziója (FKF) szervezésében zajlik a lomtalanítás.

Az FKF a törvényi szabályozásnak megfelelően, évente egyszer, a kerületeken belül is eltérő időpontban szállítja el az ingatlanoktól, külön díjazás nélkül a budapesti háztartásokban keletkező nagydarabos lomhulladékot. A lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve határozza meg, a munkaszüneti napok figyelembevételével. A 2022. évi kerületi lomtalanítás időpontjával kapcsolatban még folynak az egyeztetések.

Érdemes tudni, hogy a budapesti háztartások a lomhulladéktól nemcsak az arra kijelölt lomtalanítási napon válhatnak meg, hanem azok az egész év során leadhatók az alábbi hulladékudvarokba beszállítva, alkalmanként 150 kg, egy évben maximum 1200 kg mennyiségig:

  • 1151 Budapest, Károlyi Sándor u. 166.
  • 1157 Zsókavár u. 67.

A lakásfelújítások során keletkező építési és bontási törmelék (sitt) is a hulladékudvarokban adható le, melynek részleteiről szintén  az FKF honlapján tájékozódhat.

hulladékudvarok szolgáltatásait a budapesti lakosok a lakcímkártyájuk bemutatását követően, hulladékfajtánként meghatározott napi és éves limitig díjmentesen vehetik igénybe. Időpontfoglalás nélkül.

Kerületünk tisztaságának megőrzése közös ügyünk, melyért csak együtt tudunk hatékonyan tenni, ezért kérjük a lakosságot, hogy a feleslegessé vált tárgyaikat, nagydarabos hulladékot ne tegyék ki a szelektív hulladékgyűjtők mellé vagy a parkokba, zöldfelületekre.

Köszönjük együttműködésüket!

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .