A villanyszerelők

Szponzorált tartalom

1986-ban voltam közel a villanyszereléshez, azóta gyakorlatilag teljesen más vonalon teszem azt, amihez értek.

Van egy csapat, akik büszkén vállalják: a villanyszerelés az egyik legszebb munka, hiszen Ők ott vannak az elejétől a végéig, látják miből mi lesz és nem csak egy rész elemet képesek szakmailag megoldani. Megtervezik, kivésik, felragasztják, bekötik, behúzzák akár csőbe, vagy csak adott esetben egyszerűen a csatornába rejtik el a vezetéket.

Ők a Villanyszerelők. Egy komplett panel lakás átvezetékelését kísértem végig, mind szemmel, mind tevékenyen részt vállalva a munkálatokban, mint Segéd M.

Kábelek dzsungele, messze nem a szabvány színekben, hol a falban, hol 10 centis csőben. 60-es évek divatja. Építészetileg. Fele beton, a közfalak tégla. A vakolat bírta.

Helyszín:

Lakatos lakótelep Pestszentlőrinc

1962 és 1967 között épült a lakótelep. 1975-ben itt forgatták az Utánam, srácok! című ifjúsági sorozat lakótelepi helyszíneit. Ez a tény azért nem közismert, illetve – főleg miskolciak körében – alaptalanul vitatott, mivel a történet szerint is Miskolcon játszódó filmben ezek a lakótelepi-iskolai jelenetek jellegzetes, felismerhető miskolci helyszínekkel váltakoznak, ugyanakkor a Lakatos úti lakótelepen található valamennyi bérháztípus Miskolcon is több lakótelepen megtalálható.

És akkor jön, no nem a Tenkes kapitánya, hanem a Fixvill és megcsinálja, mert tudja!

A megrendelő örül, mert a lehetőségekhez képest az új rézvezetékei védőcsőbe, és/vagy MCS csatornába kerülnek, az életet védelmet biztosító földelés a lakás minden pontjára odaér – még az öntöttvas régi kádhoz is.

Felkerül az életvédelmi relé (FI) 🙂 és utána jön a szaki aki 500 volton ellenőrzi, hogy minden a helyén legyen. Minden kapcsolót, dugaljat (konnektor) érintkezőt stb. stb.

És utána helyre állítják a srácok a „szétvert” falat. 🙂

Persze én csak azért voltam ott, mert én mindenütt ott vagyok. 🙂

Ja!

A LÉNYEG!

Vidékre is mennek a fiúk!

Na azért azt a kb. 80 km-es kört betartják.

06 20 456 8680 ha ezt a számot hívod, mindenre „fény dérül”!

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .