Eljött a pillanat, amikor nem a Digi lesz az első

Arold Péter

Senkit és semmit nem fog megkülönböztetni egymástól a háború ténye, bár ha belegondolok a Magyarországon a most éppen taroló energia árak mögött nem csak az orosz-ukrán háború van.

Az elmúlt évek elhibázott gazdasági lépései, az un. unortodox Matolcsy-féle gazdasági kísérletezgetés is rátesz sok-sok lapáttal a kialakult helyzetre.

Emellett sokat köszönhetünk magunknak is, hiszen eszünkbe sem jutott, hogy nem lesz ez mindig így. Több milliónyi ember hitt a rendszerben, hitt abban amit hallott, vagy inkább abban, amit hallani akart, és sajnos hallotta is.

Hitt a rezsicsökkentésben, hitt a gazdasági fejlődésben és hitt abban, hogy Magyarország kivétel, Magyarország a háborgó tenger közepén egy nyugodt sziget. Hát nem. És most mindenki kösse fel a gatyáját és kevésbé érdekelje, hogy a Digi, a parkoló autók hogyan állása a fontosabb.

Most jönnek azok a bizonyos szűk esztendők…

Cserdiné Németh Angéla polgármester hivatalos közleménye:

Az energiaárak elszabadulása miatt az önkormányzat kénytelen takarékoskodó intézkedéseket tenni.

A villanyáram és a földgáz ára soha nem tapasztalt mértékben emelkedett. Az Önkormányzatokra azonban nem vonatkozik a kedvezményes díjszabás, így piaci áron kell megfizetni a felhasznált energiát. Ez azt jelenti, hogy cca. 9-szeres áron kapjuk az áramot és a gázt.

Tájékoztatom a lakosságot, hogy az Önkormányzat ellátja a törvényben meghatározott kötelező és az általa önként vállalt feladat- és hatásköröket, de elsősorban a törvényben meghatározott kötelező feladatait kell ellátni. Működtetnie kell a bölcsődéket, óvodákat, szociális intézményeket, az orvosi rendelőket. Az önként vállat feladatok ellátása viszont nem veszélyeztetheti a kötelezően ellátandó feladatok végrehajtását.

A jelenlegi rezsiár emelkedés, olyan mértékű, hogy amennyiben az önkormányzat nem tesz takarékoskodó intézkedéseket, akkor veszélybe kerülhet a kötelező feladatot ellátó intézmények működtetése.

Figyelemmel a fentiekre, tájékoztatom a kerület lakosságát, hogy az Önkormányzat a Tanuszoda (1155 Budapest, Széchenyi út 89.) működését 2022. szeptember 19-étől határozatlan ideig szünetelteti. A Tanuszoda a szüneteltetés ideje alatt nem látogatható.

A Tanuszoda szüneteltetésével kapcsolatos döntés visszavonására akkor kerülhet sor, amennyiben rendeződik az energiaárak körül kialakult jelenlegi tarthatatlan helyzet.

Az Önkormányzat kényszerű és nehéz döntésével kapcsolatban kérem mindenki megértését és együttműködését.

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .