Kezdődik a központi szúnyoggyérítés

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítését.

A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mit kivitelezőt és Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mit szakértőt választották ki.
A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni. A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog. A légi kémiai kezelés során Coratrin, van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

A földi kémiai védekezés 2017 június 13-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2017. június 14-15.

A földi kémiai irtások a napnyugta utáni időszakban történnek.

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .