Segítség mindenkinek

Nagy fába vágta a fejszéjét az önkormányzat, amikor az „Add a kezed!” projektjével pályázott a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsnál.

A benyújtott tervüket ugyanis jónak találták és 6,5 millió forinttal támogatták, amit az önkormányzat még 1,5 millió forinttal egészített ki. Egyetlen kritériuma volt a támogatásnak, hogy a tervben szereplő elképzelések mindegyike valósuljon meg. Márpedig a tervben nagyon sok ötlet és programterv szerepelt.

Rendezvény a Kossuth suliban/Fotó: XV Média, Nagy Botond

– A projekt három pillérre, a településbiztonságra, a gyermek- és ifjúságvédelemre, illetve az áldozatvédelemre, az áldozattá válás elkerülésére épül – tudtuk meg Vargáné dr. Kalán Ilonától, a hatósági főosztály vezetőjétől. – Mindhárom témakörben rengeteg programot terveztünk, amiknek egy része február óta megy már. A programokról minden információ az www.addakezed.bpxv.hu/ oldalon megtalálható.
Az említett kitelepülések közé tartozott az április 27-i rákospalotai Add a kezed! segítőnap is, aminek helyszíne a Kossuth suli udvara volt. Itt elsősorban a helyi családokat és fiatalokat szólították meg a programokkal. Volt keresőkutyás-bemutató, kerékpáros ügyességi verseny, rend­őr­autó kipróbálása, tesztek, totók, ügyességi játékok is.
Ilyen kitelepülés mindhárom városrészben lesz, legközelebb május 11-én délután 2 órától a Pestújhelyi téren.

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .