Jó példák a XV. kerületből: az ESZI bogácsi tábora

Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata idén is több mint tíz millió forinttal támogatta a kerületi civil szervezetek, egyesületek, alapítványok munkáját.

Az Önkormányzati támogatásnak is köszönhetően az ESZI Fejlesztő Gondozó Központja Bogácsra vitte táborozni a központba járó halmozottan súlyos fogyatékos fiatalokat. A tábort a Gondoskodás Gyermekeinkért Alapítvány is nagymértékben támogatta.

Az elmúlt évek kirándulásai során, mind a fiatalok, mind a résztvevő segítők  rengeteg élménnyel, emlékkel gazdagodtak. Színes programok várták a gyermekeket: fagylaltozással egybekötött séták, nosztalgiavonatozás, vetélkedők, kézműves programok, karaoke, tábortűz.

Némethné Varga Viktória, a FENO egységvezetője beszámolója szerint azonban a legnagyobb sikert a fiatalok körében egyértelműen a strandolás aratta, amely a legtöbb résztvevő számára kizárólagos alkalom volt a fürdőzésre, ahogy az is, hogy egy hétig táborozhattak Bogács településén. A bogácsi termálfürdő izomlazító hatása különösen jó hatással volt a többségében mozgássérült fiatalok szervezetére.

A bogácsi táborhoz hasonló sikerek érdekében Budapest Főváros XV. Kerület Önkormányzatának vezetői a jövőben is támogatni kívánják a kerületi civil szervezetek, közösségek munkáját.

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .