Újra ringbe száll Németh Angéla

Arold Péter választások Magyarország

Újra „kesztyűbe bújik” és megmérkőzik az őszi önkormányzati választásokon a jelenlegi polgármester asszony – jelentették be pénteken.

Pénteken közös sajtótájékoztatón jelentette be hat ellenzéki párt – DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd -, hogy közös jelölteket fognak indítani az októberi önkormányzati választásokon a fővárosban.

Karácsony Gergely, az ellenzéki előválasztás győztes főpolgármester-jelöltje, illetve a pártok bejelentése szerint az ellenzéki erők egységesen a jelenlegi polgármestert, Németh Angélát támogatják októberben a XV. kerületben.

Németh Angéla tavaly szeptember végén a RÁTE és a Szolidaritás jelöltjeként győzte le időközi polgármester-választáson a fideszes László Tamást. 2014 óta alpolgármesterként vett részt a városrész irányításában, önkormányzati képviselőként az ötödik ciklusát tölti.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Fidesz június végén nevezte meg jelöltjét: a párt választókerületi elnökét, a helyi frakcióvezetőt, dr. Pintér Gábort indítják a polgármesteri székért. Mint ismert, Pintér Gábort néhány nappal korábban jogerősen elítélték becsületsértésért, mert 2014-ben közszereplőhöz méltatlanul beszélt egy XV. kerületi cigány asszonnyal a Polgármesteri Hivatalban.

 

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .