Odafigyelnek a diákokra

Az intézményfenntartó megtette a szükséges lépéseket a kínai iskola biztonsága érdekében és tájékoztatta a szülőket is.

Megindult szerdán az oktatás a XV. kerületben működő Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában és Gimnáziumban a kínai holdújév miatt tartott szünet után. Az iskolát teljesen átfertőtlenítették, a szappanok helyére folyékony szappanadagolók kerültek, és nem lehet a közös törülközőket használni – írta az Index annak kapcsán, hogy egyre nagyobb az elővigyázatosság a kínai Vuhan városából indult, influenzaszerű tünetekkel járó koronavírus-járvány miatt. Az iskola azért érintett, mert élénk kapcsolatot ápol az anyaországgal, a tantestület egy része kínai tanárokból áll, és a szünetet kihasználva több diák és pedagógus is hazautazott, míg sokaknál kínai vendégek jártak.

Az Index azt írja, ha bármely szülő úgy dönt, hogy gyermekét nem engedi az iskolába, a hiányzást maga is igazolhatja. Tilos az iskolában a csemegék kínálgatása, és arra is kértek mindenkit, hogy jelentsék be be, ha az elmúlt héten valakinél kínai vendégek, rokonok jártak. Az iskola javasolja a tanulóknak a maszk viselését, a megelőzésre helyezik a hangsúlyt.

„Tudunk arról, hogy a diákokat és szüleiket foglalkoztatja a Kínában kialakult helyzet. Az intézményfenntartó Észak-Pesti Tankerületi Központ megtette a szükséges lépéseket és értesítette a szülőket” – jelentette ki Cserdiné Németh Angéla polgármester az iskolát érintő lépésekről.

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .