Hogy szebb legyen a karácsony

Az év végi ünnepekhez közeledve az önkormányzat idén is segíti a leginkább rászorulókat, hogy nekik is szép lehessen a karácsony. Ezt szolgálja a Palota karácsonyi támogatás, valamint a tartósélelmiszer-csomagok, amit ebben az évben a hivatal juttat el a lakókhoz.

A Palota karácsonyi támogatást harmadik éve igényelhették meg azok a kerületi nyugdíjasok és rokkantsági járadékban részesülők, akiknek a nyugdíja vagy járadéka nem haladja meg a havi 128 000 forintot és nem rendelkeznek egyéb jövedelemmel.

Az egyszeri, 10 000 forintos támogatást idén mintegy 1500 fő igényelte meg. A támogatás teljes összege eléri a 15 millió forintot. Az utalások december második hetében megkezdődtek, így azt karácsony előtt mindenki megkapja – tudtuk meg Reiszné Naszádi Magdolnától, a Népjóléti és Intézményfelügyeleti Főosztály vezetőjétől.

Emellett az önkormányzat gondolt a legnehezebb körülmények között élő kerületiekre is. Közülük 250 leginkább rászoruló kap tartósélelmiszer-csomagot az ünnepek előtt. A csomagban liszt, olaj, cukor, tészta, rizs, lekvár, szaloncukor, kakaó, méz, tea, bejgli és kolbász található. A koronavírus-járvány miatt a csomagokat az önkormányzat házhoz szállítja – mondta a főosztályvezető.

Az önkormányzat a téli szünet idején is biztosítja a napi meleg élelmet az iskolás gyerekeknek, amit a Pajtás étteremben lehet majd átvenni.

 

„Idén a járvány miatt sajnos elmaradtak a gyerekeknek szóló Mikulás-ünnepségek, a karácsonyi ünnepélyek, az időseknek szóló adventi színházi rendezvények, műsorok.
Nagyon szomorú, hogy a veszélyhelyzet miatt a személyes találkozások elmaradtak ebben az évben. Bízunk abban, hogy jövőre ez másként lesz, az élet visszatér a normális kerékvágásba. Januártól változatlanul szeretettel várjuk mindazon kerületieket, akiknek valamilyen segítségre van szükségük”

– tette hozzá Reiszné Naszádi Magdolna.

Élelmiszercsomagok a rászorulóknak

Részletek a kerület önkormányzati oldalán

Önkormányzati hírek

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .