A végéhez közeledik a Szilas-patak menti főgyűjtőcsatorna építése

Az Észak-pesti (vagy Szilas-patak menti) szennyvízfőgyűjtő-csatornaberuházás újabb szakasza fejeződik be.

beruházás legutóbbi ütemében megújult a Közvágóhíd utca teljes burkolata, valamint a Mogyoród útja – Csobogós utca – Külső Fóti út közötti szakasza is.

Az útépítés a Budapest Közút Zrt., és az összes illetékes közműszolgáltató cég által jóváhagyott kiviteli tervek alapján készült. Az útpálya a korábbi út nyomvonalában, a közművezetékek védőtávolságát és a csapadékvíz megfelelő elvezetésének követelményét figyelembe véve épült meg. Az útpálya látszólagos „hullámossága”,  azaz útpálya lejtése biztosítja a megfelelő csapadékvíz-elvezetést – adta tájékoztatásul a Polgármesteri Hivatal Városgazdálkodási Főosztálya.

A főgyűjtő-csatorna kivitelezés műszaki átadás-átvételi eljárása 2021. július 7-én megkezdődött. A hatóságok és szakcégek az elvégzett munkát megfelelőnek ítélték. A kivitelezővel, az illetékes hatóságokkal és szolgáltatókkal történt helyszíni bejárást követően  a hiba- és hiánylistán szereplő tételek javítása, pótlása folyamatos, és lassan befejeződik.


Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .