November 17-én kísérik utolsó útjára Bácskai Endrét

Bácskai Endre, kerületünk díszpolgára október 4-én örökre megpihent.

Temetését 2021. november 17-én 9.00 órakor a Fiumei úti Sírkert Szóróparcella ravatalozójában tartják.

Emlékét tisztelve a XV. Kerületi Önkormányzat saját halottjaként gyászolja!

Bácskai Endre az ’56-os Szövetség Országos Elnökségben a Szociális Bizottság ügyvezetője, a XV. kerületi szervezetben az ’56-os Szövetség alelnöke. 1972. óta kerületünk lakosa.Tanulmányai befejeztével a Ganz-Mávagban dolgozott műszaki és értékesítési területen, majd a fóti Vörösmarty Mgtsz-ben osztályvezetői beosztásban dolgozott nyugdíjazásáig. 1956-ban részt vett és súlyosan megsebesült a forradalomban.

A rendszerváltozás után sokat dolgozott az ’56-os Szövetség megerősítésén. A szövetségben végzett munkájáért megkapta a Hazáért és Szabadságért kitüntetést, majd számos más elismerésben is részesült. A XV. kerületi ’56-os Emlékbizottság társelnöke.

Fáradtságot nem kímélve ismerteti meg a fiatalokat 1956. jelentőségével. Az 1956-os cselekedeteiért ez év június 28-án Lengyelországban, a Poznani Felkelés 50. évfordulóján a Lengyel Légió Szabadságharcos Lovagjává avatták, megkapta a Lengyelország Hőse kitüntetést is.

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .