Apu! Kezdődik!

Jövőre megújul a XV. kerületi Erdőkerülő utca és Zsókavár utca. A BKK beruházásában kicserélik az útpálya burkolatát, új gyalogátkelőhelyeket létesítenek és akadálymentesítik a Fő téri villamosmegállót. A munka 2022 tavaszán indulhat, ha eredményesen zárul a közbeszerzési eljárás.

Az újpalotai projekt során jelentős változások történnek az Erdőkerülő utcában és a Zsókavár utcában. Ezzel egy időben korszerűsítik a Szentmihályi út egy részét is, ezért a felújításra váró útszakaszok együttes hossza 1355 méter.

Hirdetés

Ha viszket, szúr, vagy csíp. Rovarirtás garanciával

A munkák során többek között megújul az útpályaszerkezet az Erdőkerülő utcában. A Zsókavár utcában is felújítják a burkolatot, a Szentmihályi út csaknem 200 méteres szakaszán pedig kicserélik a kopóréteget. A 69-es villamos Fő téri megállóhelyét akadálymentesítik, ennek köszönhetően a járat utasai könnyebben le tudnak szállni a járművekről, a hétvégente közlekedő alacsonypadlós villamosokról pedig a kerekesszékkel és babakocsival közlekedők akadálymentesen fel- és leszállhatnak a peronoknál.

A felújítási területen három új gyalogátkelőhelyet alakítanak ki, így a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik az útszakasz. Korszerűsítik még a közvilágítást, több helyen felújítják a járdákat, illetve taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítják az akadálymentes és biztonságos közlekedést. Zöldebb lesz a környezet annak köszönhetően, hogy új fákat, valamint csaknem 6500 cserjét ültetnek.

Eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása, valamint a becsült költség alapján rendelkezésre álló forrásnak megfelelő nyertes árajánlat esetén jövő év elején írhatják alá a vállalkozói szerződést, a kivitelezés pedig tavasszal kezdődhet. A BKK és a Fővárosi Önkormányzat a közterület-fejlesztések és -felújítások során elkötelezett az élhető város megvalósítása mellett, ezért a használhatóságra, a kényelemre, illetve a biztonságra is hangsúlyt fektet

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .