Most akkor a magyar zsidóságot köpték szemen?

Arold Péter

Dúró Dóra Horthy szobra és a szobor kavarta botrányoktól hangos a magyar sajtó, persze nem a fősodratú. A magyar zsidóság is felháborodottan reagált az alelnök húzására.

Dúró Dóra Facebook posztjaiban igyekezett maga mellé állítani azokat a horthysta érzelmű „magyarokat” akiknek úgy tűnik történelmi tudásuk hiányossága miatt, vagy már a családban nincs olyan élő ember aki elmesélhetné a Kormányzó országlása alatt történt igen negatív cselekményeket, illetve gyengeségének köszönhető nemzeti tragédiát, tapsoltak a kezdeményezésre.

Dúró Dóra politikai pályafutása most nem tartozik ide, viszont, hogy a szélső jobb volt midig is a szíve csücske, ahhoz kétség nem fér. Eltökélte, hogy a 200 ezer magyar katonát a halálba, 430 ezer magyar zsidót pedig a lehetséges pusztulásba küldő Horthy Miklósnak szobor kell a parlamentben. Elérte. Ugyan egyenlőre csak a parlamenti dolgozó szobájába, de elérte. és mindezt Dúró az Országgyűlés alelnöki minőségében tette.

Mikor Kövér Lászlót megkérdezték, hogy mit szól hozzá, a válaszában a szokásos cinizmusával csak annyit mondott, hogy abba nincs joga beleszólni, hogy ki és hogyan rendezi be a saját dolgozószobáját.

Novák Előd Horthyt méltató szavai

A Mazsihisz kérte Kövért, hogy távolítsák el a szobrot az alelnök dolgozó szobájából.

Novák Ernő Dúró férje A MI Hazánk ismerten szélsőjobbos párt alelnöke az RTL csatornának a következőket mondta.

„A hálás zsidóság koszorúját lehet látni a Horthy kriptánál. A ráaggatott történelem-hamisítástól is meg kell óvnunk utolsó kormányzónk emlékét” 

A Mazsihisz elnöke, Heisler András úgy reagált Novák szavaira – hogy a magyarországi zsidóság 75 százaléka nem tud hálás lenni Horthynak, mert elpusztult a második világháború alatt.

„A legnagyobb magyar temető Auschwitzban van, 430 ezer magyar zsidó halt meg ott. Hálás zsidóságról beszélni nem igaz, ocsmány cinizmus”

A Telex is meghívást kapott az „eseményre” ahol papi áldást is kapott vitéz Horthy Miklós fejszobra. Érdemes megnézni az általuk készített felvételt, mert aki még nem esett hasra, most megteheti, hiszen láthat egy igazi szélsőjobbos papot is.

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .