Közvetlen elnökválasztást akar a DK

A kerületünk polgármestere is kiáll a DK kezdeményezése mellett, hogy a köztársasági elnököt közvetlen a szavazók válasszák meg és ne a kormány.

Cserdiné Németh Angéla 

A DK azt kezdeményezi, hogy közvetlenül az emberek döntsenek az új köztársasági elnökről!

Magyarország három legutóbbi köztársasági elnökéről is Orbán Viktor döntött. Kettő még a hivatali ideje lejárta előtt megbukott, a harmadik pedig csak súlytalan aláírógépként működött, egy pillanatig sem betöltve a köztársasági elnök valós szerepét.

Azért, hogy ez ne történhessen meg újra, az Árnyékkormány programjával összhangban azt kezdeményezzük, hogy ne Orbán Viktor és az Országgyűlés, hanem az emberek döntsenek az új köztársasági elnök személyéről, ahogy ez Európa legtöbb országában is kitűnően működik.

Az ehhez szükséges javaslatot benyújtjuk a parlamenthez, a közvetlen köztársaságielnök-választás költségeinek minimalizálásáért pedig azt javasoljuk, hogy ez a választás is június 9-én, az európai parlamenti és az önkormányzati választásokkal egy időben legyen.

Ezzel párhuzamosan pedig aláírásgyűjtést is indítunk a közvetlen köztársaságielnök-választás mellett, hogy minél több magyar ember támogatását szerezzük meg. Nem szabad megengedni Orbánnak, hogy ismét ő válasszon.

Támogass minket az aláírásoddal, döntsenek végre az emberek az új köztársasági elnökről: https://bit.ly/3HXO2m1

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .