Nem csak Bicske volt az egyedüli

A Rákospalotai leánynevelő intézetben is voltak a bicskei eseményekhez hasonló esetek. Ott is eltusolták a történteket, inkább közös megegyezéssel váltak meg a nevelőtől, írja a Telex.

„Elképesztően felháborít, hogy rengeteg bántalmazást látok a gyermekvédelemben, a gyerekeket újra és újra traumatizálják, és semmi nem történik”

– mondta a Telexnek Melinda, aki három évig, egészen január végéig dolgozott egy budapesti gyermekotthonban gyermekfelügyelőként. Azért addig, mert december végén értesült egy gyermekotthonban történt bántalmazásról, amit jelzett a felettesének. A történtek után Melindának kellett távoznia az állásából.

Szintén tavaly az alapvető jogok biztosa mulasztást állapított meg, mert a Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthonban az egyik gyermekfelügyelő szexuális kapcsolatot létesített egy 15 éves nevelt lánnyal. A vezetőség, bár tudott a történtekről, nem kezdeményezett feljelentést.

Melinda munkahelyére december 1-jén érkezett új otthonvezető. Az otthonvezető az, aki megtervezi, vezeti, koordinálja és ellenőrzi az otthon működését. Melinda december 10-én bement dolgozni, aznap a csoportjában lévő két gyerek bevallotta neki, hogy az új vezető többször is felpofozta őket. Az otthonvezető a nevelők és gyermekfelügyelők elsődleges felettese, így Melindának a közvetlen főnöke.


Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .