Átalakuló Főtér

Kerületünk önkormányzata hivatalos oldalán adott képes tájékoztatót adott Újpalota Főterén történő munkálatokról. A szökőkút hamarosan új kinézetével kellemes perceket fog okozni a kerületünk lakóinak.

Az új szökőkút építése és a Nyírpalota úti árusítóterület felújítása párhuzamosan történik, a munkák az ütemezéseknek megfelelően haladnak. 

A kialakításra kerülő modern szökőkút munkálatai látványos szakaszba érkeztek: a térburkolat bontása, a föld kiemelése, a vízgépészeti és víztározó akna elkészítése és a vízgépészeti csőhálózat szerelése után a fúvókák és a folyókaelemek elhelyezésével formálódik a jövőbeli látvány. A gépházon belüli munkák is haladnak, a nyomáspróba eredményesen lezárult.

A Nyírpalota úti árusítóterület felújítása a régi üzletek bontásával kezdődött. Ezt követte az alapok, a régi beton virágtartók és a térburkolat egy részének bontása, valamint a belógó faágak eltávolítása. Az új pavilonok helyének kijelölését, kitűzését követően a pavilonok alapozásához és a közműaknák építéséhez szükséges föld kiemelése, a terep előkészítése megtörtént. 

Jelenleg a pavilonok alatti közműaknák építése zajlik a villamos-, víz- és csatornabekötések helyének kialakításával. A földmunkák és az akna várhatóan március közepére készül el, ezután a vízvezetékek és a szennyvízcsatorna építése, villamoskábelek behúzása kezdődik meg.

A Fő tér felújítása zajlik

A telepítendő pavilonok gyártása ütemezés szerint, megfelelően halad. Amikor a munkaterületeken helyszíni munkavégzés nem folyik, azt a technológiai előírások követelik meg (pl. beton kötése), illetve műhelymunka zajlik. 

Továbbra is kérjük a Fő téren közlekedők fokozott figyelmét! A munkák során okozott kényelmetlenségekért szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!


Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .