Beszoktatási rend a kerületi óvodákba

Cserdiné Németh Angéla polgármester Asszon tájékoztatója a kerületi óvodák beszoktatási rendjéről, a kialakult járványügyi helyzetre vonatkozóan.

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatom Önöket, hogy a 2020/2021. tanévben az óvodai életet elkezdő kisgyermekek beszoktatása a járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, nem a megszokott módon fog történni. Kérem megértésüket és együttműködését, annak érdekében, hogy a gyermekük minél könnyebben fogadja el az új élethelyzetét és mihamarabb biztonságban érezze magát az óvodában.

Augusztus utolsó hetében már elkezdődhetnek a beszoktatási alkalmak, amelyeknek időpontjairól az óvodák és tagóvodák vezetői adnak tájékoztatást. Az időpontokat előre szükséges egyeztetni.

Vegyes csoport esetén maximum 5 (szülő/nagyszülő/törvényes képviselő) hozzátartozó tartózkodhat a csoportszobákban. Az udvaron pedig maximum 10 hozzátartozó lehet egyszerre jelen az adott csoportban, és maximum 1 óra hosszát tartózkodhatnak a helyszínen. Ez az egy órás időtartam a következő alkalommal csökkenni fog.

A homogén csoportok esetében csak meghatározott,  előre egyeztetett idősávban fogadják a hozzátartozókat, amennyiben az udvaron történik az ismerkedés, akkor maximum 10 hozzátartozó lehet egy időben egyszerre az adott csoportban, amennyiben a csoportszobában történik a beszoktatás, akkor egyszerre 5 hozzátartozó lehet jelen. A gyermeket ebben az esetben is csak egy hozzátartozó kísérheti el.

Fontos, hogy a hozzátartozók csak a higiéniai előírások betartásával mehetnek be az óvoda területére. A hőmérsékletmérés, kézfertőtlenítés, szájmaszk viselése, gumikesztyű – opcionális -, viszont fontos a megfelelő távolságtartás. A csoportszobában a lábzsák viselése kötelező.

A szeptemberi tanévkezdés hetében, esetleg a következő héten is, csak az új kiscsoportos gyermekek szülei,kísérhetik be a gyermekeiket  a csoportokba.

A déli étkezésnél, alvásidőben a hozzátartozók nem tartózkodhatnak az óvodában.

 

Cserdiné Németh Angéla
polgármester

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .