elektromos roller

Áldás vagy átok? Avagy a közterek guruló réme

Arold Balázs Gábor

Napjainkban újra hódít a retró korszak egyik legmeghatározóbb kétkerekű közlekedési eszköze a roller.

Manapság már mindenféle kivitelezésben megtalálható eme népszerű eszköz. Kicsi, nagy, kék, piros, off-road, utasszállítós anyukáknak, freestyle pedig az fiatalabb korosztálynak.

Hirdetés

Ám létezik egy egészen forradalmi változata az elektromos roller. Néhány embernek sajátja van amivel szeli a város döcögős utcáit. Oly annyira sikeres, hogy néhány szolgáltató (amit nem neveznék meg, hisz mindenki tudja melyikről van szó) is elkezdett foglalkozni ezzel. Sok ember igénybe veszi ezeknek a használatát, hogy gyorsabban eljusson A-ból B -be, ha kerülni akarja a tömött zötyögős buszokat, villamosokat.

És innen ered a cím kérdése, hogy áldás-e vagy éppen bosszantó átok? Gondolom sokan találkoztak már az út szélén, közepén hagyott, felborított példánnyal, amelyek kész akadálypályát csinál a járdákból. Sok ember az eszközöket szidja, mások a figyelmetlen vagy lusta embereket akik ha megérkeztek, csak úgy otthagyják „majd a helyére viszi akinek ez a feladata” címszóval.

Az alapötlet nem rossz miszerint gyorsabb „zöldebb” közlekedést biztosít az emberek számára, de szintúgy itt is megtalálhatóak azok is akik fittyet hányva a közlekedési szabályokra, gyorsan és veszélyesen szlalomoznak a járókelők között, ezzel veszélyeztetve az emberek és nem legutolsó sorban a saját testi épségüket, nem is beszélve arról, hogy kárt is tehetnek az eszközökben.

Mindenki magában döntse el, hogy mi a véleménye az elektromos rollerrel való közlekedésről vagy éppen annak használatáról. Sosem rossz ha van segítség az emberek számára, de itt is vannak szabályok és erkölcsi kérdések amiket be kell tartani, ha mindenki békességben szeretne élni ezekkel a a közlekedési eszközökkel.


Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .