Megújult a piac és környéke

TÉR_KÖZ pályázat keretében a Budapest XV. kerület Önkormányzata megbízásából a XV. kerület Rákos út-Wesselényi út – Dessewffy utca csomópontja és a Wesselényi utcai termelői piac környezete újult meg a Penta Kft. munkájával.

Rákospalotán, a Wesselényi utcának a Rákos út és az M3-as autópálya közötti szakaszán található a hatvanas években épült kis csarnok, amely nyitvatartási időben gyalogosan is átjárható a szomszédos lakótelepet övező Kazán utca felől.

A 2009-ben történt utolsó felújítása után, most 2021-ben újabb felújításon esett át, de most a környezetét is modernebbé és élhetőbbé tették.

A projektnek hála a termelői piac ezentúl kényelmesebb és modernebb árusító asztalokkal, valamint elektromosan kinyitható napernyővel várja az őstermelőket és a vásárlókat a felújított környezetben.

A fárasztó vásárlást padokon és ülőkockákon tudják kipihenni az odalátogatók, továbbá új modern hulladékgyűjtőket is kihelyeztek, ezzel támogatva a közterület tisztán tarthatóságát – írja a magyarepitok.hu

A projekt célja a rendezett, szép utcakép mellett a terület „zöldítése” is, így a XV. kerületi Önkormányzattal közösen 26 db fát és közel 1000 db cserjét telepítettek a területen.

Címlapfotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .