MOZDULJ!

Hosszú évek óta a márciusi Palota Kupa – Pólus Futónap tudja a legtöbb embert megmozgatni a kerületben.

A Pólus Center mögött, a Szilas-patak partján megrendezett sportesemény az elmúlt több mint két évtizedben rendszeresen 1500 futó részvételével zajlott. Ezért is lehetett nagyon észre venni, hogy 2020-ban sok más mellett ez a sportesemény is elmaradt. A Palota-kupa Pólus Futónap idén lenne 26 esztendős, de pont a két évvel ezelőtti korlátozások miatt idén „még csak” 25. alkalommal hirdették meg.

1996-ban a Budapesti Atlétikai Szövetség szervezésében egy olyan futóversenyt rendeztek, melynek résztvevői a város több pontjáról indultak, és a befutó az akkor nyílt újpalotai bevásárlóközpont parkolójában volt. Sátor László, a szövetség főtitkára szerint az elmúlt 26 esztendőben a Pólus Center és a XV. kerületi önkormányzat is hű maradt a programhoz, ennek is köszönhető a verseny töretlen népszerűsége.

Április 9-én is bízunk benne, hogy sokan kilátogatnak majd a Pólus Center parkolójába, ahol a futóversenyek mellett számos érdekes program várja majd őket – mondta a főtitkár.

A lényeg persze a futáson, és a mozgáson lesz. Ennek érdekében a szervezők idén is meghirdették – Spurik az iskolákért címmel – az iskolák számára a szokásos mozgósító versenyt. A legtöbb diákot, pedagógust és szülőt delegáló oktatási intézmény a Pólus Center és a szövetség jóvoltából 100 ezer, a második helyezett pedig 50 ezer forint értékű vásárlási utalványt kap. Az elmúlt 26 évben szinte mindig a Hartyán nyerte ezt a „háziversenyt”, így a többi iskola számára nagy kihívást jelent legyőzni az örökös bajnokot.

Fotó: Csokonai Nonprofit Kft., Nagy Botond

A futóversenyek a 9 évesektől a felnőttekig különböző korcsoportok számára és különböző – 2-8 kilométeres – távokon nyújtanak sportolási lehetőséget. Idén is lesz majd családi és kutyás futás is, és a szervezők a tavaly őszi (a pandémia miatt tavaszról őszre halasztott) futónaphoz hasonlóan idén is a Pólus Center parkolójából az Asia Center mögötti irányba indítják majd a versenyzőket, akik a Szilas-patak két kőhídját kihasználva tudnak majd átkelni a víz felett.

A Palota Kupa – Pólus Futónap nemcsak egy szombati mezei futóverseny, hanem a fővárosi szabadtéri atlétikai szezon nyitó eseménye, amely az amatőrök mellett a profi atlétáknak is versenyzési lehetőséget biztosít. A verseny fővédnöke idén is Cserdiné Németh Angéla polgármester.

Helyszíni nevezés: a Pólus Centerben április 9-én 9 órától.

A hírt köszönjük a csokonai15.hu-nak

Borító fotó: Csokonai Nonprofit Kft., Nagy Botond

Érdekel minket az ön véleménye is