Miért lett újra 2/3-ad?

MZP az RTL klub számára adott interjúban elmondta, hogy a szinte mindent elsöprő vereség mögött ott lapul a ki nem mondott tény, miszerint Gyurcsány Ferenc politikai léte, folyamatosan keresztbe tesz az ellenzék lehetőségeinek.

Az ellenzéki kormányfőjelölt úgy fogalmazott, hogy 12 év után is Gyurcsány Ferenc a Fidesz legnagyobb fegyvere, amivel tudta távol tartani most is a jobboldali szavazókat az ellenzéki összefogástól. Márki-Zay egyértelmű, hogy 

a Gyurcsány-faktor miatt nyert a Fidesz ekkorát.

Barkóczi Balázs a kerület ország gyűlési képviselője Facebook oldalán még ha ki nem mondva is, reagált Márki-Zay kijelentésére.

Látom, hogy a vereség után néhány ellenzéki is Gyurcsány Ferencet emlegeti, mert könnyebb és megnyugtatóbb nekik az a tudat, hogy ő a hibás ezért a választási vereségért, nem pedig Márki-Zay Péter. Hadd hívjam fel a figyelmüket egy apró összefüggésre. Mert valóban van itt egy Gyurcsány-szál a háttérben, csak nem úgy, ahogy elsőre gondolják, meg nem is annyira a háttérben:2019. önkormányzati választás – Nincs Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc pedig felszántja az országot az egész kampányban. Eredmény: masszív ellenzéki győzelem, nyertünk Budapesten, Miskolcon, Pécsen, Tatabányán, Salgótarjánban, Egerben és Szombathelyen.2022. országgyűlési választás – Gyurcsány Ferenc nem folytathat országos kampányt, mert erre kéri Márki-Zay Péter, aki végigkampányolja az országot. Eredmény: kétharmados Fidesz-győzelem, a 2019-ben megnyert városok jelentős többségében veszített az ellenzék.Tessék levonni a következtetéseket! Ha nem nézünk szembe az igazsággal, tanulni sem fogunk belőle: Márki-Zay Péter a kétharmad felelőse.

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .