Változások a XV. kerületben az újabb korlátozások miatt

Cserdiné Németh Angéla több döntést is hozott, zárva lesznek a nappali ellátást végző szociális intézmények, a bölcsődék egyelőre nyitva maradnak, óvodai ügyelet nem tartható.

A kormány által csütörtökön bejelentett újabb intézkedések miatt Cserdiné Németh Angéla is több döntést hozott a kerületi intézményekkel, ellátásokkal kapcsolatban.

Nappali szociális intézmények: zárva

Az Egyesített Szociális Intézmény nappali ellátást végző telephelyeinek 2021. március 8-tól 2021. március 22-éig zárva lesznek.

Az érintett ellátások:

  • Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona (1157 Budapest, Árendás köz 4-6.)
  • Fejlesztő Gondozó Központ (1158 Budapest, Molnár Viktor utca 94-96.)
  • Időseket és Demenciával Élőket Segítő Szolgálat (1156 Budapest, Kontyfa utca 3.)
  • Időseket Segítő Szolgálat (1158 Budapest, Klebelsberg Kunó utca 20/A.)
  • Időseket Segítő Szolgálat (1154 Budapest, Arany János utca 51.)

Bölcsődék: továbbra is nyitva

A kormány péntek délutánig nem rendelkezett a bölcsődék esetében rendkívüli szünet bevezetéséről, ezért a kerületi bölcsődék az összes telephelyen továbbra is fogadják a gyermekeket. A bölcsődékkel kapcsolatos egyéb döntésekről haladéktalanul tájékoztatjuk az érintetteket.

Önkormányzati tulajdonú sportlétesítmények: saját felelősségre

Az önkormányzati tulajdonú sportolásra alkalmas létesítmények használata továbbra is a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet, valamint az 5/92-421/2020. számú polgármesteri közleményben foglaltak szerint történik. A sportlétesítményeket a sportszervezetek csak saját felelősségükre használhatják. Az önkormányzat semmilyen felelősséget nem vállal az esetleges megbetegedések miatt.

Óvodák: rendkívüli szünet

A köznevelési intézményekben az az emberi erőforrások minisztere határozatával 2021. március 8-ától rendkívüli szünetet rendelt el. A rendkívüli szünet utáni első munkanap 2021. április 7-e.

Gyermekfelügyelet nem lesz az intézményekben, vagyis a rendkívüli szünet ideje alatt az óvodákban ügyelet nem biztosítható.

Iskolás és óvodás gyermekek rendkívüli szünet ideje alatt történő étkezésének biztosítása

A XV. kerületi Önkormányzat a veszélyhelyzet fennállása alatt minden kerületi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező óvodásnak, iskolás gyermeknek biztosítja a napi egyszeri meleg ebédet. A diétás étkezést nem tudjuk biztosítani.

  • A veszélyhelyzet időszaka alatt szükséges étkezést meg kell rendelni.
  • Az étkezés kizárólag telefonon vagy e-mailben rendelhető meg. Az étkezés megrendelésénél fontos, amennyiben a rendelés egy adott munkanapon 8.00 óráig beérkezik, az étkezést a következő munkanappal tudjuk biztosítani.
  • A meleg ebédet csak saját tároló edényben lehet elvinni, munkanapokon 12.00 – 14.00 óra között.

A meleg ebéd megrendelésének lehetőségei:

A Gazdasági Működtetési Központnál (a továbbiakban: GMK) az alábbi elérhetőségeken:

  • Telefon (munkanapokon 8.00 – 16.00 óra között): 06 -70/492-3378,

06-70/492-3380.

Az önkormányzat természetesen 2021. március 8-án hétfőn is biztosítjuk az étkezést, melyet 2021. március 6-án és 7-én (szombaton és vasárnap) 8.00 – 16.00 óra között a fenti elérhetőségeken lehet megrendelni.

A megrendeléshez az alábbi információk szükségesek (telefonon bediktálni, e-mailben feltüntetni):

  • Gyermek neve
  • Gyermek születési dátuma
  • Gyermek lakóhelye
  • Óvoda/iskola neve
  • Gyermek csoportja/osztálya
  • Melyik napokra kéri az étkezést
  • Megrendelő e-mail címe, elérhetősége
  • Kedvezményre való jogosultságról nyilatkozat

Lemondás Kérjük, amennyiben a megrendelt étkezést mégsem kívánják igénybe venni, azt feltétlenül mondják le. A megrendelt étkezést a következő munkanapra vonatkozóan az azt megelőző munkanap 8.00 óráig lehet lemondani a megadott telefonszámokon vagy e-mail címen.

Térítési díj fizetés Az étkezés térítési díját jelenleg csak átutalással lehet fizetni. Az átutalás módjáról a GMK elektronikus levélben tájékoztatja a megrendelőt. Amennyiben a megrendelő nem tudja átutalással kifizetni az étkezés térítési díját, a GMK egy későbbi időpontban tájékoztatja a megrendelőt a befizetés módjáról és időpontjáról. Lemondás esetén a visszautalás módjáról és időpontjáról a GMK tájékoztatja a megrendelőt.

Cserdiné Németh Angéla közleménye az Egyesített Szociális Intézmény nappali ellátást végző telephelyeinek zárva tartásáról, az Egyesített Bölcsődék és az önkormányzati tulajdonú sportlétesítmények további működéséről – teljes szöveg

Cserdiné Németh Angéla közleménye az  óvodákban elrendelt rendkívüli szünetről, valamint a rendkívüli szünet alatt az óvodás és iskolás gyermekek étkezésének biztosításáról – teljes szöveg

Megosztás

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .